4 gode grunde til at investere i et nyt tag

Er det tid til et nyt tag på din bolig? Det er en stor beslutning, men det kan i mange tilfælde være en nødvendighed. Der er dog rigeligt med grunde til at skifte taget ud med et nyt. I denne artikel har vi fokus på 5 store grunde til at du bør investere i et nyt tag.

Dit tag er nedslidt

Den første – og allermest udbredte – grund til at skifte til et nyt tag er, at taget er nedslidt. Tag kan holde længe, men det kan ikke holde for evigt. Det kan sagtens blive for gammelt, men der kan selvfølgelig også opstå skader, som simpelthen ikke kan betale sig at reparere. Et utæt tag kan gøre, at fugt kan finde vej ind gennem taget, og det kan give større skader på både tagkonstruktion og selve boligen. Det kan blive en dyr fornøjelse at rette op på igen – og derfor er det en god idé at skifte taget ud i god tid.

Taget har mistet sin glød

Der kan også være rent æstetiske grunde til at skifte taget ud.  Nogle overvejer nemlig at skifte taget ud, hvis deres tag har ”mistet gløden” og ikke længere er pænt at se på. Taget mister naturligvis gløden med tiden, og det bliver jo også slidt. Det kan man selvfølgelig rette op på med et nyt tag, men løbende reparation og vedligehold kan også gøre meget i sig selv.

Taget er en økonomisk investering

I mange tilfælde kan det være en god økonomisk investering at skifte taget ud med et nyt. Et nyt tag er f.eks. mere tæt og bedre isoleret, og det kan jo bidrage til lavere husudgifter på længere sigt. Der er i hvert fald mange penge at spare på varmeregningen i første omgang, idet du ikke længere ”fyrer for spurvene”, men holder varmen inde i boligen.

Øget værdi

Taget er en stor del af boligen – og det er også en stor udgift. Et nyt tag kan derfor være med til at øge salgsprisen på din bolig. Et nyt tag kan dog også være med til at skaffe flere interesserede købere, da det giver et godt indtryk af boligen og er også økonomisk attraktivt for dem, da de så ikke selv skal tænke på at sidde med denne udgift i den nærmeste fremtid.

Skal du skifte taget ud? Vi anbefaler, at du benytter dig af Jysk Tagkompagnis tagberegner for at få en god pris på nyt tag.